Etiket Sonuçları: Çınarlar Çiçeklerle Buluşuyor

Ara

Üç yıldır okulumuz Rehber öğretmeni Fatma Mutlu koordineliginde Serbest Etkinlikler Derslerini daha verimli hale getirmek, Öğrencilerde küçük yaşlardan itibaren unutulmaya yüz tutmuş geleneksel kültürümüzü yeniden canlandırmak, kuşaklar arasındaki kopukluğu gidermek, geçmişten aldığı manevi güçle geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlamak, öğrencileri teknoloji bağımlılığından kurtarmak amacıyla yapılan ´Çınarlar Çiçeklerle Buluşuyor´ projesi Okulumuz 1.Sınıf öğretmen öğrenci ve dede nineleri ile beraber büyük bir istek ve katılımla uygulanmaktadır.

Okulumuzda yürüttüğümüz Çınarlar Çiçeklerle Buluşuyor projesi kapsamında da bugün 1-D sınıfı Çınarlarımız ile kış hazırlığının da önemli bir parçası olan Türk sofrasının geleneksel tatlarından biri olan turşu yaptık.

Öğrencilerimiz meraklı bakışları ve soruları eşliğinde turşularını kuran Sevgili velilerimiz, lezzetli olduğu kadar sağlıklı olan Turşu yapımında kullanılan malzemeleri öğrencilere tanıttılar. Öğrencilerimiz de kendi yaptıkları resimlerle turşumuzun dışını süslediler. Şimdiden Çiçeklerimiz Sebzelerin turşuya dönüşmesini, yiyecekleri günü merakla bekliyorlar.

Turşu yapımında destek olan Velilerimiz; Ajda YAKUPOĞLU, Kiymet GÖL, Tezgul MUTLU, Nermin YILMAZ ve Babaannemiz Resmiye YILMAZ'a Görükle Hazinedaroğlu Özkan İlkokulu olarak Teşekkür ederiz.

Ekm

Çınarlar Çiçeklerle Buluşuyor Projesi kapsamında bugün okulumuz 1-C Sınıfı öğrencileri öğretmenleri Yavuz Selim BULUT nezaretinde babaanneler ve anneannelerle birlikte kahvaltı, tanışma ve çeşitli sunumlarla bir araya geldiler. Oldukça keyifli ve faydalı geçen etkinlikte karşılıklı sohbetler ve anıların konuşulduğu değerli zamanlar geçirildi.

"Çınarlar Çiçeklerle Buluşuyor" projesi, kuşaklar arasındaki iletişimsizliği gidermek, unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerleri yeniden canlandırmak üzere pilot olarak seçilen okulumuzda üç yıldır uygulanmaktadır. Gerçekleştirilen proje ile öğrencilerimizin geçmişten alacakları manevi güçle geleceğe daha güvenle bakmalarını, teknoloji bağımlılığından uzaklaşarak sorumluluk bilinci kazanmalarını sağlamaları hedefleniyor. Projenin sloganını ´Çocuklarla büyükler el ele geleceğe erdemli bir yürüyüş´olarak  çocuklarımızın büyüklerine karşı sevgi, saygı, hoşgörü gösterme konusunda duyarlı olmaları, geçmiş ile sağlıklı iletişim kurmaları için çeşitli faaliyetler yapılacağını, bu vesileyle kuşaklar arası iletişimin güçleneceğini, teknoloji, sanat gibi alanlarda nereden nereye gelindiği noktasında empati yapmaları konusunda önemli bir adım atılmış oldu. Büyükler, geçmişte kullandıkları eşyaları, oynadıkları oyunları ve oyuncakları çocuklarımıza tanıtıyor, masallar anlatılıyor,  piknik, gezi vb. organizasyonlarla onlarla kaliteli zaman geçirmeleri sağlanıyor. Böylece büyüklerle küçükler arasında iletişim güçlenerek artmakta ve kuşaklar arası geçişlerde geçmişten gelen değerlerimizle örülmüş mirasımız yeni kuşaklara aktarılmış oluyor.

Projemizi okulumuzda yürüten okulumuz rehber öğretmeni Fatma MUTLU ve 1. Sınıf Öğretmenlerimize ve projenin paydaşları olan Çınarlara ve öğrenci velilerimize şükranlarımızı sunuyoruz

Ekm

Çınarlar Çiçeklerle Buluşuyor Projesi kapsamında bugün okulumuz 1-D Sınıfı öğrencileri öğretmenleri Nuriye SEVER nezaretinde babaanneler ve anneannelerle birlikte kahvaltı, tanışma ve çeşitli sunumlarla bir araya geldiler. Oldukça keyifli ve faydalı geçen etkinlikte karşılıklı sohbetler ve anıların konuşulduğu değerli zamanlar geçirildi.

Ekm

Çınarlar Çiçeklerle Buluşuyor Projesi kapsamında bugün okulumuz 1-A Sınıfı öğrencileri öğretmenleri Işıl AKDOĞAN nezaretinde babaanneler ve anneannelerle birlikte kahvaltı, tanışma ve çeşitli sunumlarla bir araya geldiler. Oldukça keyifli ve faydalı geçen etkinlikte karşılıklı sohbetler ve anıların konuşulduğu değerli zamanlar geçirildi.

Eyl

Çınarlar Çiçeklerle Buluşuyor Projesi kapsamında bugün okulumuz 1-B Sınıfı öğrencileri öğretmenleri Merve TOKTAŞ nezaretinde babaanneler ve anneannelerle birlikte kahvaltı, tanışma ve çeşitli sunumlarla bir araya geldiler. Oldukça keyifli ve faydalı geçen etkinlikte karşılıklı sohbetler ve anıların konuşulduğu değerli zamanlar geçirildi.