1-B Çınarları Çiçeklerle KAHVALTIDA Buluştu

Çınarlar Çiçeklerle Buluşuyor Projesi kapsamında bugün okulumuz 1-B Sınıfı öğrencileri öğretmenleri Merve TOKTAŞ nezaretinde babaanneler ve anneannelerle birlikte kahvaltı, tanışma ve çeşitli sunumlarla bir araya geldiler. Oldukça keyifli ve faydalı geçen etkinlikte karşılıklı sohbetler ve anıların konuşulduğu değerli zamanlar geçirildi.

"Çınarlar Çiçeklerle Buluşuyor" projesi, kuşaklar arasındaki iletişimsizliği gidermek, unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerleri yeniden canlandırmak üzere pilot olarak seçilen okulumuzda üç yıldır uygulanmaktadır. Gerçekleştirilen proje ile öğrencilerimizin geçmişten alacakları manevi güçle geleceğe daha güvenle bakmalarını, teknoloji bağımlılığından uzaklaşarak sorumluluk bilinci kazanmalarını sağlamaları hedefleniyor. Projenin sloganını ´Çocuklarla büyükler el ele geleceğe erdemli bir yürüyüş´olarak  çocuklarımızın büyüklerine karşı sevgi, saygı, hoşgörü gösterme konusunda duyarlı olmaları, geçmiş ile sağlıklı iletişim kurmaları için çeşitli faaliyetler yapılacağını, bu vesileyle kuşaklar arası iletişimin güçleneceğini, teknoloji, sanat gibi alanlarda nereden nereye gelindiği noktasında empati yapmaları konusunda önemli bir adım atılmış oldu. Büyükler, geçmişte kullandıkları eşyaları, oynadıkları oyunları ve oyuncakları çocuklarımıza tanıtıyor, masallar anlatılıyor,  piknik, gezi vb. organizasyonlarla onlarla kaliteli zaman geçirmeleri sağlanıyor. Böylece büyüklerle küçükler arasında iletişim güçlenerek artmakta ve kuşaklar arası geçişlerde geçmişten gelen değerlerimizle örülmüş mirasımız yeni kuşaklara aktarılmış oluyor.

Projemizi okulumuzda yürüten okulumuz rehber öğretmeni Fatma MUTLU ve 1. Sınıf Öğretmenlerimize ve projenin paydaşları olan Çınarlara ve öğrenci velilerimize şükranlarımızı sunuyoruz

30-09-201930-09-201930-09-201930-09-201930-09-201930-09-201930-09-201930-09-2019
30-09-2019

Yayın: 30.09.2019 - Güncelleme: 25.03.2020 13:58 - Görüntülenme: 572