1-C sınıfımız Öfke Yönetimi Eğitiminde

Ülkemizde ve dünyamızda giderek artan şiddet bireysel ve toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Şiddet ile mücadele de Okul Psikolojik danışmanların temel öfke kontrolü etkinlikleri yaparak çocuklarımızı bilinçlendirilmesi oldukça önemlidir.

Görükle Hazinedaroğlu Özkan Ilkokulunda 1-C sınıf öğrencilerimiz ile  Okul Psikolojik Danışmanımız Fatma MUTLU tarafından Öfke Kontrolü grup rehberliği etkinlikleri masal odamizda gerçekleştirildi.

Okulumuz 1-C  sınıf öğrencilerine önemli bir özdenetim becerisi olan öfke yönetimi konusunda eğitim verildi. Önce öğrencilerin diğer duyguları tanımaları ve bu duyguları hangi durumlarda ifade ettiklerini kavramaları sağlandı. Ardından öfkenin de diğer duygular gibi sağlıklı bir duygu olduğu ancak öfkenin ifade edilme şeklinin hatalı olabileceği ifade edildi. Öfkemizi sağlıklı ifade etmediğimiz durumları su şekilde ifade edebiliriz. Karşımızdaki kisiye sözlü ya da fiziksel şiddet şeklinde (bağırmak, vurmak...vb) ya da  kendine yönelik bir şiddetle( ağlayarak) ve ya psikolojik şiddet ile ( yok sayarak, küserek)  ifade ettiklerini belirtti.  Okul psikolojik danışmanı Fatma Mutlu çocuklara öfkenin bu sağlıksız ifade yolları yerine öfkemizi doğru ifade etme yollarını anlattı.

Her öğrenciye öfke yönetimi aşamalarının yer aldığı hatırlatıcı bileklikler takilarak etkinlik sonlandırıldı.

14-12-201914-12-201914-12-201914-12-201914-12-2019

Yayın: 14.12.2019 - Güncelleme: 25.03.2020 10:26 - Görüntülenme: 507