MY STEM PROJECT ETWİNNİNG PROJEMİZ ANASINIFI B ŞUBEMİZ ILE DEVAM EDİYOR

STEM eğitimi Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik disiplinleri arasındaki ayrımı ortadan kaldırarak, bu disiplinler arasında tam bütünleşmeyi uyumlu bir şekilde oluşturan, okulöncesinden üniversiteye kadar verilecek proje tabanlı eğitim yaklaşımıyla soru soran, araştıran, üreten ve yeni buluşlar yapabilen bir neslin yetiştirilmesini amaçlamaktadır. STEM eğitim yaklaşımıyla, öğrencilerin üretim ve buluş yapma alanında farklı düşünme, eleştirel düşünme, problem çözme gibi yetenekleri geliştirilmektedir.

Okulumuz Anasınıfı B Şubesi öğrencilerimiz öğretmenleri Şehnaz Osmantsa ile gerçekleştirdikleri eTwinning projeleri "My Stem Project" ile ilk etkinliklerini gerçekleştirdiler. Depreme dayanıklı bina başlıklı çalışmaları için süreçleri öncelikle probleme çözüm yolları aramakla başladı. Depreme dayanıklı bir bina inşa etmeniz gerekseydi nasıl inşa ederdiniz, neler kullanırdınız? Sorusuna verilen cevaplar öğrencilerin çizimleri ile somutlaştırıldı. Küçük mimarlarımızın tasarımları tahtada sergilendi ve en beğendikleri çözüm için öğrencilerimiz oy kullandılar. Tasarımlardan iki tanesi seçilerek matematik, fen ve mühendislik aşamasının gerçekleştirildiği tasarımlarını üç boyutlu hale getirmeye geldi sıra. Öğrencilerimiz çalışmalarını teknolojinin imkanlarını kullanarak farklı materyaller ve hesaplar yaparak gerçekleştirdiler. Yapay deprem oluşturulması halinde de evlerinin yıkılmadığını gören öğrencilerimiz yaptıkları tasarımlarının sonucunun başarılı olduğunu görünce çok mutlu oldular.

04-04-202104-04-202104-04-202104-04-202104-04-202104-04-202104-04-202104-04-202104-04-2021

Yayın: 04.04.2021 - Güncelleme: 04.04.2021 18:41 - Görüntülenme: 351

Etiketler :