Etiket Sonuçları: Dersi

Kas

4-A sınıfımız öğretmenleri Kadriye ÇETIN eşliğinde Fen Bilimleri dersinde deneyimleyerek dersi aktif olarak yapıyorlar.  Öğrencilerimiz besinlerin içeriği ile ilgili araştırmalar yapıp sundular deneyler yaptılar ve gözlemlediler.

Eyl

Müziğin ne işe yaradığına baktığımızda insan olmanın temelinde yer alan toplumsallaşma güdüsünü görürüz. İlk müzik eserleri diyebileceğimiz ritimler insanları bir araya getiren araçlardı. İnsanlar seslerin uyumu aracılığıyla birbirlerine uyum sağladılar. Toplum halinde sahip olduğumuz her değer gibi birbirimizi onaylamanın önemine şahit oluyoruz. Sesleri uyumlu biçimde aks ettirerek kültürü de taşıyoruz. Edebiyat tarih boyunca müzikal şekilde, ritimlerle dile gelmiştir. Toplumun öğütleri, hayati inançlar, kurallar ezgilerle aktarılmıştır.

Kısacasi Müzik ruhun gıdasıdır..  2-A sınıfı  öğrencilerimiz Müzik dersinde ritim çalışmaları yapıyor,türküler öğreniyor ve melodika ile  okul şarkılarını çalıyor.  Hatta velilerini de bu güzel etkinliğe davet ediyorlar.

Ekm

Canlılar büyüme, gelişme yasamsal faaliyetlerini yerine getirmek için enerjiye ihtiyaç duyar.Ihtiyaç duydukları bu enerjiyi çeşitli besinleri tüketerek yani beslenerek karşılarlar.

Gün boyunca tükettiğimiz besinler Iki temel kaynaktan elde ederiz.Bitkisel besinler, Hayvansal besinler. Besinlerin içinde vücudumuzda farklı görevleri olan ve besin içerikleri denilen maddeler bulunur. Besin içerikleri; proteinler, karbonhidratlar, yağlar, vitaminler, su ve minarellerdir....

Fen Bilimleri BESİNLERIMIZ-CANLILAR ve YAŞAM ünitesi Besinler ve özellikleri konusundaki 4-B sınıfı çalışmaları.