T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / NİLÜFER - Görükle Hazinedaroğlu Özkan İlkokulu

AL GÖTÜR OKU GETİR KÜTÜPHANEMİZ AKTİF KULLANIMDA

AL GÖTÜR OKU GETİR

OKUL KÜTÜPHANEMİZ

Okul kütüphanemiz ile ilgili açıklamalar.

1- Kütüphanede bulunan kitaplar tür ve kategorilerine göre raflara yerleştirilmiştir.

2 - Kitapların  iç sayfasında kitapi.net programına tanıtılmış barkodlar yapıştırılmıştır.

3- Kütüphaneden kitap temini için öğretmen ve öğrencilere Kütüphane Kartları hazırlanmıştır. Gönüllü olan genç ve yetişkinler içinde kütüphane komisyonuna müracaatları olma durumunda belirli bir sayıya ulaşınca üyelik Kartları bastırılabilecektir.

 

Kütüphane Kullanımı

1- Sınıf öğretmenlerimiz tarafından komisyonca belirlenen gün ve saatte sınıflar birer saat kütüphaneye giderek ders boyunca kütüphanede olabileceklerdir. Bu esnada önceden alınan ödünç kitaplar ait olduğu raflara ilgili sınıf öğretmenleri tarafından yapılan rehberlik ile geri almak için barkodları tekrar okutulduktan sonra raflarına bırakılacaktır.

2- Başka bir kitabın okunması için seçilen kitapların barkodları okutularak ilgili öğrenciye teslim edilecektir. 

Öğrencilerimizdeki ödünç kitap alma ve geri bırakma alışkanlığı sağlanıncaya kadar bu uygulama dönem sonuna kadar devam edecektir.

3- kitapi.net sistemine kayıtlı tüm üyelerin hangi kitabı, kaç adet kitabı , kaç sayfa kitabı okuduğu sistem tarafından takip edilebilecektir.

4- Kitapları ödünç alan üyelerimizin okuduğu kitabın daha çok okuyucuya ulaşabilmesi için kitapları yopratmamaları, çizip katalamamaları, yazıların altı kalemle asla çizilmemelidir. Bu ve buna benzer hususların kütüphane saatlerinde üyelerimize aktarılması gerekmektedir.

5- Kütüphaneler okulların aynasıdır. Okulumuzun hemen girişinde açılan kütüphanemizin aktif ve düzenli kullanılması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederim.

Cuma BEYDE

Okul Müdürü

30-03-201830-03-201830-03-201830-03-201830-03-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.03.2018 - Güncelleme: 01.06.2021 00:09 - Görüntülenme: 810
  Beğen | 8  kişi beğendi

Etiketler :
AL, GÖTÜR ,OKU,