T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / NİLÜFER - Görükle Hazinedaroğlu Özkan İlkokulu

1-C Çiçeklerimiz Çınarlarımızdan Türk Sofrasının Geleneksel Tatlarını öğreniyor

Okulumuz Rehberlik Servisi koordineliginde Serbest Etkinlikler Derslerini daha verimli hale getirmek, Öğrencilerde küçük yaşlardan itibaren unutulmaya yüz tutmuş geleneksel kültürümüzü yeniden canlandırmak, kuşaklar arasındaki kopukluğu gidermek, geçmişten aldığı manevi güçle geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlamak, öğrencileri teknoloji bağımlılığından kurtarmak amacıyla yapılan ´Çınarlar Çiçeklerle Buluşuyor´ projesi Okulumuz 1.Sınıf öğretmen öğrenci ve dede nineleri ile beraber büyük bir istek ve katılımla uygulanmaktadır. 

 

 Okulumuzda yürüttüğümüz Çınarlar Çiçeklerle Buluşuyor projesi Ve Yemekte Denge projesi kapsamında da 1-C sınıfı Çınarlarımız ile kış hazırlığının da önemli bir parçası olan Türk sofrasının geleneksel tatlarından biri olan turşu yaptık.

    Öğrencilerimiz meraklı bakışları ve soruları eşliğinde turşularını kuran Sevgili velilerimiz, lezzetli olduğu kadar sağlıklı olan Turşu yapımında kullanılan malzemeleri öğrencilere tanıttılar. Öğrencilerimiz de kendi yaptıkları resimlerle turşumuzun dışını süslediler. Şimdiden Çiçeklerimiz Sebzelerin turşuya dönüşmesini, yiyecekleri günü merakla bekliyorlar.

 Turşu yapımında destek olan öğrencimiz Kemal SARAÇ 'ın babaannesi Sevginar SARAÇ 'A Görükle Hazinedaroğlu Özkan İlkokulu ailesi olarak Teşekkür ederiz

25-11-202325-11-202325-11-202325-11-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.11.2023 - Güncelleme: 25.11.2023 23:42 - Görüntülenme: 147
  Beğen | 7  kişi beğendi